Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

Skadar LCHF blodkärlen?

lchf-mus

I en undersökning gjord av forskare vid Beth Israel Deaconess Medical Centre sattes möss på kost typ lågkolhydrat i 12 veckor. Sedan dödade man mössen och dissekerade dem.

Idag har många stora brittiska och amerikanska tidningar skrivit om vad man upptäckte då: Mössens blodkärl var skadade av åderförkalkning. Dessutom tycktes förmågan att reparera och nybilda blodkärl vid dålig blodcirkulation ha försämrats.

Dr Anthony Rosenzweig, från institutet kommenterar att det är svårt att studera kostens effekt på människors blodkärl. Men möss kan man dissekera och då upptäcka fysiska skador, inte bara förändrade blodvärden.

Två kontrollgrupper av möss fick vanlig kolhydratrik människokost respektive normal muskost. De uppvisade inga liknande förändringar.

Ellen Mason, senior cardiac nurse vid British Heart Foundation säger att undersökningen visar hur viktigt det är med balanserad kost.

Två invändningar från LCHF-förespråkare är att undersökningen gäller möss och inte människor, samt att det var en low carb kost med mycket protein, snarare än LCHF-kost som mössen åt.

Till senaste inlägget

Annonser

25 augusti 2009 - Posted by | lchf |

2 kommentarer »

  1. Som sagt var, om man är mus eller en råtta bör man äta kolhydrater. Det känns som det är naturlig kost för råttor att äta till exempel spannmål, och att det bara är i seriernas värld som råttor lever på ost.

    Kommentar av Mats Eriksson | 26 augusti 2009 | Svara

  2. En mus ska absolut inte ge sig in på någon slags lchf, de ska äta kolhydrater och mår bra av det! Har någon någonsin sett en mus som ej äter kolhydrater av något slag?

    Människan är däremot ej skapt för att äta kolhydrater i den mängd vi gör idag.

    Varför jämföra två varelser som är så olika?

    Kommentar av Isabelle | 10 januari 2011 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: