Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

LCHF behöver ingen sektledare

tjej efter lchf

Annika ”Fettdoktorn” Dahlqvist har kallats sektledare. Med det menar folk tydligen att hon uttrycker sig på ett fanatiskt eller sekteristiskt sätt.

Många reagerade på hennes påståenden att LCHF skyddar mot svininfluensan. När hon sedan skulle förklara sig och sade att LCHF skyddar även mot alla andra infektioner och cancer blev hon knappast mindre kontroversiell.

Säger Annika Dahlqvist dumma saker ibland? Ja. Gör det att LCHF fungerar sämre? Nej.

När motståndarna inte kan angripa LCHF angriper de kända anhängare istället. Det är ett retoriskt knep som vi inte ska låta oss luras av.

LCHF-are behöver ingen sektledare som talar om vad de ska göra. Alla kan själva prova och se vad som fungerar.

LCHF är inget nytt som någon sektledare uppfunnit. Det är vårt ursprungliga och naturliga sätt att leva. Man behöver inte bli initierad eller gå någon kurs. Det är bara att äta det man mår bra av. Är man överviktig rasar kilona som en extra bonus.

För att följa LCHF behöver man inte lära sig något nytt. Man behöver bara återupptäcka det man alltid vetat.

/Bo Gyllenstake

Till senaste inlägget

Annonser

02 september 2009 - Posted by | lchf |

3 kommentarer »

 1. Bra skrivet. Lchf behöver ingen ledare över huvud taget. Det är en viss sorts kost, ingen sekt.

  Kommentar av Mats Eriksson | 02 september 2009 | Svara

 2. Du har rätt i det mesta av vad du skriver betr. elementa om forskning. Problemet är bara att mycket av den forskning som finns om t.ex. mättat fett eller om kolesterol och statiner inte uppfyller just de grundläggande krav man måste ställa på forskning! Läs docent Uffe Ravnskovs bok ”Fett och kolesterol är hälsosamt”! När du läst boken och kollat referenserna i den, så får du nog revidera dina åsikter en del!
  Livsmedelsverket säger sig ha en kader av skickliga forskare. Ändå kan de inte presentera ett minimum av forskning som stöder deras hypotes om att mättat fett skulle vara skadligt! Men det är inte så konstigt, för naturligt mättat fett (t.ex. smör, grädde, fläsk, fet fisk, kokosfett)är det mest hälsosamma vi människor kan äta!
  Oavsett vad man tycker om Annika Dahlqvist som person, så förefaller det uppenbart att hon har helt rätt i sak betr. nyttan av fett resp, kolhydrater i födan. Om man gör sig besväret att kolla den forsknig som finns och inte bara låter sig övertygas av läkemedelsföretagens texter, så kan man inte komma till någon annan slutsats. Men de flesta är uppenbarligen för lata för att göra det! Och man litar på läkare och ”experter” – naturligt nog… Läkarna har ett stort ansvar i den här frågan!

  Kommentar av Sven Erik Nordin | 07 september 2009 | Svara

 3. Är kroppen frisk har man större motståndskraft mot ”diverse” infektioner. LCHF varken botar eller skyddar mot cancer… eller svininfluensan. MEN DET MINIMERAR OCH MINSKAR RISKERNA. Man kan leka med ord och dess innebörd, beroende på vad man har för avsikter.

  Kommentar av Ulf G Bohlin | 09 september 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: