Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

Annika Dahlqvist anmäld till Socialstyrelsen

doktor, ej leg

Annika ”Fettdoktorn” Dahlqvist skriver idag på sin blogg att hon blivit anmäld till Socialstyrelsen. Det är hennes påstående att LCHF skyddar mot svininfluensan som anmälts.

Leg läkare står under tillsyn av Socialstyrelsen. Legitimationen ska vara en garanti för att de är utbildade och seriösa. I motsats till alternativmedicinare och amatörkirurger får de därför inte ägna sig åt kvacksalveri, då kan de få legitimationen indragen.

En leg läkare kan vara örtmedicinare, meditationslärare eller reikihealer på fritiden, men får då inte använda sin läkartitel. Då skulle klienterna kunna tro att denna titel ger den alternativa terapin någon slags vetenskaplig legitimitet.

En av Socialstyrelsens viktigaste uppgifter är att kontrollera att leg läkare, leg sjuksköterskor, leg psykologer och andra vårdgivare, som står under deras tillsyn, inte äventyrar patienternas liv och hälsa.

Till senaste inlägget

Annonser

04 september 2009 - Posted by | lchf | , ,

2 kommentarer »

  1. Hoppas innerligt det stämmar att dahlqvist är anmäld!

    lene rask leg.läkare o cancerpatient

    Kommentar av lene rask | 06 september 2009 | Svara

  2. Återigen..Bra och näringsrik kost skyddar oss mot mycket …och MINIMERAR även riskerna för många infektioner och sjukdomar. Vad är problemet? Är det fel att torgföra åsikter och skapa debatt omkring något som är så kontroversiellt som massvaccinering? Vid förra tillfället dog fler av vaccinet än av själva fågelinfluensan. Men sådant ska man ju naturligtvis tala tyst om. En riktigt töntig anmälan som inte kommer att leda till något. Inte om man besitter ordförståelse och läst vad Dahlqvist skrivit i frågan.

    Kommentar av Goran van Den Buske | 23 september 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: