Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

Annika ”Fettdoktorn” Dahlqvist i blåsväder – igen

lchf vid tidig ålder

Medicinska tidskriften The Lancet är en av de mest respekterade i världen. Den svenska fettdebatten kommenteras i en artikel i denna ärevördiga blaska. Detta har lett till en ny storm kring Annika ”Fettdoktorn” Dahlqvist i svenska media. Hennes kostråd och märkliga påståenden ifrågasätts allt mer.

Artikeln i The Lancet är skriven av två näringsforskare i Nya Zeeland. Den kritiserar egentligen svenska Socialstyrelsen – för att den låtit sig påverkas för mycket av LCHF och Annika Dahlqvist!

Fettdoktorn anmäldes (när hon fortfarande arbetade som läkare) till Socialstyrelsen för sina råd till diabetiker. Att hon inte fälldes ska inte tolkas som att Socialstyrelsen rekommenderar hennes råd, säger Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm enligt Svd. Vi tog inte ställning för eller mot hennes råd, säger han.

Artikeln i The Lancet kritiserar också att två svenska forskare uteslöts ur Socialstyrelsens expertgrupp, med motivationen att de var finansierade av livsmedelsindustrin och därmed jäviga.

Artikeln påstår framförallt att Annika Dahlqvist och LCHF-anhängarna lyckats ”påverka de svenska myndigheterna på ett sätt som kan skada den svenska folkhälsan”. De menar alltså att svenska myndigheters kostråd blivit för lika LCHF!

En av artikelns två författare är en viss Jim Mann. Annika Dahlqvist kallar honom (med sitt vanliga diplomatiska sätt att uttrycka sig) för brottsling, köpt av sockerindustrin och påstår att hans kostråd gjort många människor sjuka.

För att kunna läsa artikeln på The Lancets webbplats måste man prenumerera på tidskriften eller köpa artikeln. Här är några av dagens artiklar om ämnet:

Aftonbladet
Expressen
SvD
Medical News Today
Wissenschaft online

Dagens konspiration 😉

Själv skulle jag läsa fettdebatten på Dagens Medicins webbplats idag. Då hade alla dokument med debattinlägg raderats, så det blev error 404… Mössa av, foliehatt på!

reinfeldt

Till senaste inlägget

Annonser

04 september 2009 - Posted by | lchf | ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: