Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

Kvinnor, socker och LCHF

Godis - oemotståndligt för kvinnan?

Godis - oemotståndligt för kvinnan?

Enligt Veckorevyn bantar 47% av tidningens unga, kvinnliga läsare ständigt. Det säger kanske något om skönhetsidealet eller metodernas effektivitet?

I sina böcker skriver Stephan Rössner att kvinnor myser med socker blandat med fett och män med salt blandat med fett. Kvinnorna föredrar godis, kaffebröd, desserter och naturligtvis choklad. Männen äter hellre chips, ölkorv och annat salt. Om skillnaden har biologiska eller kulturella orsaker framgår inte.

Apropå Rössner, så erinrar jag mig ett inslag i teve där han gick i en livsmedelsbutik tillsammans med Paolo Roberto.

Rössner berättade att läsk ger oss massor med onödigt socker. Roberto sade att man skulle dricka juice istället. Rössner svarade att juice innehåller lika mycket socker. Roberto sade då att juice är nyttig, den innehåller ju c-vitamin. Då svarade Rössner att vi inte har c-vitaminbrist i Sverige.

Kroppen ”vet inte” om sockret är tillsatt som i läsk, eller naturligt som i juicen. Ändå rekommenderar myndigheterna att man minskar på intaget av tillsatt socker. Varför?

Det tillsatta sockret ger bara tomma kalorier, utan fibrer, vitaminer, mineraler, antioxidanter eller något annat vettigt på köpet. Dessutom gör det tillsatta sockret att vår totala sockerkonsumtion ökar.

Har män lättare än kvinnor att gå ner med LCHF? Eller är det färre män som vågar erkänna att de inte går ner? Om skillnaden finns, har den i så fall något med preferensen för socker respektive fett att göra?

Man skulle ju kunna tänka sig att männen får sitt behov av fett blandat med salt tillfredsställt. För kvinnorna är det svårt att blanda socker och fett inom ramarna för LCHF. Mjölk innehåller socker och vispgrädde har en söt smak, men annars är det svårt att frossa på fett och socker, om man ska äta enligt LCHF.

Vad säger ni om det här? Passar LCHF bättre för män än för kvinnor?

Till senaste inlägget

Annonser

08 september 2009 - Posted by | lchf | ,

1 kommentar »

  1. Det har nog med motivation att göra. Själv är jag 55+ och har tillstymelse till mage. Min dotter som var rabiat vegan fastnade i sockerberoende och gick efter avgiftning hos Bitten Johnsson och några övertygande böcker av Litzfeldt och Skaldeman, ner mer än halva sin kroppsvikt på drygt ett år.

    Kommentar av Ulf G Bohlin | 09 september 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: