Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

Lider Annika Dahlqvist av depression?

deprimerad människas syn på livet

Enligt kvacksalverilagen är jag förbjuden att ställa diagnos och kan inte svara på rubrikens fråga. Och även om jag vore leg läkare skulle jag inte ställa diagnos utan att träffa patienten. Det ringer ändå många varningsklockor hos mig som medmänniska när någon börjar prata om självmord. Det är tråkigt om Annika Dahlqvist är sjuk och inte får hjälp. För självmordstankar beror oftast eller nästan alltid på sjukdomen depression. Att se självmord som en utväg när man råkar ut för kränkningar är ingen bra eller normal reaktion, utan snarare ett tecken på obehandlad depression.

Aftonbladet skriver om Annika Dahlqvists självmordstankar och hon har inte dementerat på sin blogg, vilket bör betyda att det hela inte är en tidningsanka. Och det handlar inte om något som rent objektivt skulle kunna göra livet för plågsamt att leva utan om – förvillarutmärkelsen från VoF!

VoF är varken Socialstyrelsen eller Högsta Domstolen, utan en förening för folk som tycker att allt ”alternativt” bör och ska avslöjas. Just nu är tydligen Annika Dahlqvists stora projekt att tvinga VoF att ta tillbaka utmärkelsen. Argumentet är (föga överraskande) att Annika Dahlqvist ”har rätt”. Men jag vägrar tro att självmordspratet är ett omoget försök till utpressning, om Annika Dahlqvist säger att hon haft självmordstankar måste det rimligtvis vara så. Och i så fall hoppas jag hon får tillbaka sitt sinne för proportioner.

Om Annika Dahlqvist vill se på saker mer objektivt kan hon se att hon själv, Livsmedelsverket och Sveriges Riksdag är överens ibland: Transfett i människoföda ska äntligen förbjudas. Och jodå, Livsmedelsverket har en längre tid rekommenderat att vi helst inte äter något transfett alls, trots att detta inte framgår av artikeln.

En artikel i SvD visar att LCHF och Etablissemanget är överens om att läsk och andra raffinerade kolhydrater inte ska ingå  i bra människoföda.

Men när det gäller fettet är man enligt artikeln inte lika överens. En stor amerikansk undersökning tyder på att LCHF-are får mer hjärtsjukdomar, något Annika Dahlqvist avfärdar med att amerikaner inte vet vad LCHF är. De amerikanska forskarna borde enligt henne annonsera efter äkta svenska LCHF-are och undersöka dem.

And now for something completely different.

Någon har startat ett sandlådekrig mot VoF. Det hela tycks bygga på google-kapning (sökordsoptimering) och det faktum att Vetenskap och Folkbildning / Årets Förvillare inte är registrerade varumärken. Konceptet är att Sajten Vetenskap och Folkbildning kritiserar Föreningen Vetenskap och Folkbildning. Idén är rätt kul, men formuleringar typ ”VoF nära driva allmänläkare till självmord” tycker åtminstone inte jag är särskilt kul.

Man har även startat ett pris som heter Årets Förvillare med en logotype som är snarlik den riktiga. För likheten är väl knappast en slump:

vof

anti-vofSjälvklart har grundaren av VoF fått priset Årets Förvillare 2011. Så nu finns det två pris med samma namn att hålla ordning på.

Till senaste förvillelsen

24 mars 2011 - Posted by | lchf | ,

1 kommentar »

  1. Men ge dig idiot…HUR KAN DU ÖVERHUVUDTAGET TA ÅT DIG AV VAD SKITMEDIA SKRIVER ? dU ÄR PATETISK …

    Kommentar av po.blom@soderhamn.com | 08 september 2011 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: