Konspirationsteorier

Sanninng eller galenskap?

666

666
Är vi på väg in i en mörk och ond tid, som styrs av den personifierade ondskan eller Antikrist? Apokalyptiska kristna och diverse konspirationsteoretiker ser tydliga tecken på detta i vår tid.

Den viktigaste förutsättningen för Antikrists välde är att hela världen kan styras som en enhet. I vår tid har detta blivit möjligt framförallt genom den globala ekonomin. Politiskt så har världen blivit mer enhetlig genom FN, internationella överenskommelser och USA:s ekonomiska, kulturella, politiska och militära dominans.

Pax Romana innebar att det inte kunde bli några krig, när romarriket kontrollerade hela världen. När man i Romarriket talade om att ”hela världen” skulle skattskrivas, så var det egentligen en väldigt begränsad del av världen, området runt Medelhavet samt västra Europa. Öster om Romarriket fanns andra stormakter: Parterriket (norr om Persiska Viken), Indo-skyternas rike (länderna kring floden Indus) och Kina (väster och söder om kinesiska muren). Hela Nya Världen (Amerika och Australien) var fortfarande okänd.

Pax Americana har förhindrat nya storkrig, men i likhet med romarna har man inte kunnat stoppa uppror och inbördeskrig, sk lågintensiva konflikter. Eftersom inget land kan utmana USA militärt, så är det osannolikt med nya stora, konventionella krig eller ett tredje världskrig. De sista konventionella krigen var Kuwaitkriget 1990-91 och Irakkriget 2003. Den moderna manöverkrigföring som gav USA segern började utvecklas av USA redan under vietnamkriget och har utvecklats under hela perioden. Sedan Sovjet föll är USA den enda supermakten och totalt dominerande när det gäller krigföring och militär styrka.

Idag finns det en infrastruktur för en världsregering. FN och USA har i teorin möjlighet att styra hela världen. Ännu viktigare är den nya tekniken i form av Internet och de hisnande möjligheterna till spaning, övervakning och styrning. GPS, mobilt Internet, fiberoptiska nät, övervakningskameror, certifikat, personnummer, databaser, kreditkort, satelliter, biometri, streckkoder, mikroskopiska givare, internationella standarder och teknikens intåg i alla delar av världen har gjort det möjligt att övervaka allt och alla. I ett kontantlöst samhälle kan man spåra exakt vad, var och när alla människor betalar. Mobiltelefoner och datorer går att spåra och pejla in. Biltullar, radar, satellitövervakning och GPS gör att bilar och andra fordon kan spåras. När vi rör oss på stan är vi ofta filmade av övervakningskameror. DNA kan användas för att komplettera de elektroniska spåren med fysiska spår. Personlig biometri och GPS blir allt vanligare, förutom att mobiltelefonen, den mobila datorn, passer- och betalkort avslöjar vår position. Detta är ingen vision om ett framtida storebrorssamhälle, utan vår vardag idag.

Den tekniska och politiska utvecklingen har gjort det möjligt för Antikrist att styra världen. Enligt en uppfattning kan Antikrist, tex i form av en diktatur, erövra världen och använda (eller missbruka) den befintliga infrastrukturen för att övervaka mänskligheten. Enligt en annan uppfattning har Antikrist redan tagit makten. Antikrist är då helt enkelt det postindustriella, globala samhället, eller en osynlig regering som styr detta bakom kulisserna.

666Djävulstecknet ?

Det första beviset skulle vara att detta samhälle står för motsatsen eller ”anti” till allt som Kristus står för. Kristus talar om solidaritet med de svaga, självuppoffring, att ge allt man äger till de fattiga, att vara snäll mot barn, att förlåta, att inte döma osv. Samtidigt visade han i handling att han hjälpte samhällets förlorare och hans tid på jorden slutade med den yttersta icke-egoistiska handlingen, att dö för andras synder.

Vår tid präglas, om man är pessimistisk, av rå kapitalism, utslagning, ökade klyftor, utsugning, barnarbete, svältlönefabriker, självförhärligande, girighet, egoism, förakt för svaga osv, dvs värderingar som är motsatsen eller ”anti” till det ursprungliga kristna budskapet.

Uppenbarelseboken brukar användas för att bevisa att Antikrist bara kan uppträda i vår generation. Först nu finns den teknik, som Bibeln talar om. (Enligt bibelkommissionens kommentarer handlar det dock om Romarriket, inte vår tid.) Det talas om två odjur, där det första kan ses som Antikrist och det andra som Den Falske Profeten. Odjuren är inte Satan (som tidigare i Uppenbarelseboken tillsammans med sitt anhang störtats ned på jorden), utan hans ställföreträdare. Numret 666 hör egentligen ihop med det andra odjuret eller Den Falske Profeten. Ibland ses Satan, Antikrist och Den Falske Profeten som en ond treenighet. Det berömda avsnittet om det andra odjuret och talet 666 lyder sålunda:

Och det gör stora tecken, det låter tom eld falla från himlen ned på jorden i människornas åsyn. Och det förför jordens invånare med de tecken som det fått rätt att göra i odjurets åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen. Och det fick rätt att ge levande ande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade. Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

Med lite kreativitet kan man läsa in mycket om dagens samhälle i dessa rader. Vad är elden från himlen, odjurets talande bild och märket som krävs för att köpa och sälja? Helt klart handlar det om en världsregering, som är Satans ställföreträdare och tillbeds av alla människor. Alla generationer har ansett sig vara den sista före Kristus återkomst och hittat stöd för detta i Bibelns profetior. Enligt forskarna handlar profetiorna om skribenternas egen tid. Odjuren i Uppenbarelseboken skulle tex kunna identifieras som romerska kejsare. Profetiorna är därför inga bevis, men det hela är onekligen en bra historia.

Vilddjurets (odjurets) märke eller tal har tolkats som streckkoder, certifikat eller som e-handel och datoriserad distribution. För att kunna leva i samhället och deltaga i handeln måste man ha detta märke på högra handen eller i pannan. En tolkning är att det handlar om en streckkod, en annan att det handlar om en implanterad givare. Sådana givare används tex i de passerkort, som finns på de flesta arbetsplatser. Det finns fö redan företag som erbjuder tjänsten att operera in GPS-givare i barn, som föräldrarna vill kunna ha koll på.

Varningarna om Antikrist eller en mer jordnära Storebror klingar för ganska döva öron. Folk är vana vid den moderna tekniken och tycker det är praktiskt att kunna ringa och läsa e-post från badstranden i Thailand. Hotbilderna förknippade med detta upplevs nog som ganska abstrakta, eller rent av som löjliga konspirationsteorier. Man är rädd för det främmande och okända. Modern teknik är idag för de flesta något tryggt och välbekant.

666

Till bloggen

4 kommentarer »

  1. 666 är Satans nummer. Antichrist. Den Globala Sionismen. JUDEPARASITEN. 6 är sjätte dagen i veckan, Satans dag, judarnas shabbat. 6 är sjätte planeten, Saturnus, Satans och judarnas planet. 6 är den sexuddiga judestjärnan, förbundstecken mellan judarna och Satan. Vildjurets märke som ska bäras runt handleden eller i pannan? Titta på judar som ber. Vad har de i pannan? Vad har de runt handleden? Vildjurets tid är HÄR och NU! Vi MÄNNISKOR har ingenting att säga till om längre, på VÅR EGEN PLANET!
    Daniel Gilfry, partiledare C.A.M.P. – Sveriges Befrielseparti

    Kommentar av Daniel Gilfry | 13 augusti 2011 | Svara

  2. mycket tyder på det tidningar radio tv är redan i satans våld sions judevälde

    Kommentar av Adolf Ja | 19 april 2012 | Svara

  3. Juni 2012. Hoppet är ute för människorasen. Satans judar har tagit kontroll. Dagligen fängslas människor för att de kämpar FÖR frihet och demokrati. MOT Satans judar!
    Snart öppnas judarnas Olympiska Spektakel, genomförd med missiler på Londons hustak! Satans judar tillåter inga demonstrationer, inga protester!
    Daniel Gilfry, Sveriges Befrielseparti
    ”För ett judefritt Sverige!”

    Kommentar av danielgilfry | 02 juni 2012 | Svara

  4. 1. USA är inte militärt starkare än Ryssland och Kina, bara mer aggressiva. Något de delar med Romarriket och alla andra imperier. Mot slutet av ett imperium ökar antalet väpnade konflikter. Det beror på att imperier lever på att suga ut periferin. Därför måste periferin hela tiden utvidgas samtidigt som oron ökar i den gamla periferin.

    2. Manöverkrigföring är inget nytt. Den amerikanska strategin och taktiken är direkt kopierad av tyskarnas doktrin från andra världskriget (allt översattes rakt av efter kriget och är fortfarande gällande, även t.ex. terrorbekämpning) vilken utvecklades i slutet av första världskriget (Mikaeloffensiven).

    3. USA (eller något annat land eller imperium) har inte möjlighet att styra över hela världen. De lyckas inte ens ta makten över urfattiga u-länder där deras fiender är fåraherdar som lärt sig hantera en kalasjnikov och en rpg-7. Det är de fullt medvetna om efter Irak och Afghanistan och har därför återgått till idén med maktövertagande via proxy som i Libyen (där man t.o.m. lierade sig med rasistiska wahhabister) t.ex.

    4. Vad som avses med 666 är helt känt. Det är kejsar Nero som avses. Det hebreiska nummervärdet av hans namn och titel på grekiska blir 666. I avskrifter av uppenbarelseboken på latin så anges numret istället till 616 vilket är det hebreiska nummervärdet av namn och titel på latin.
    Nero dödades med ett svärd (självmord by proxy) och det fanns en, särskilt bland kristna, spridd uppfattning att han återuppstått, ibland med hänvisning till hans efterträdare (odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen).

    Kommentar av MJ | 12 december 2012 | Svara


Lämna en kommentar